Stardust

Hilde Louise Asbjørnsens bejublede forestilling tar oss med tilbake til det forrige århundre og hennes største heltinner. Sammen med sin swingende jazz-trio forteller hun historier om synd, skam, ekstase og ambisjoner på oldemors tid. Boken med samme tittel ble sluppet i januar og også den har høstet strålende kritikker. 

Musiker, komiker, skuespiller og nå forfatter Asbjørnsen har gitt ut 11 kritikerroste album, gjort store musikal-roller («Chicago», «Cabaret» m.fl.), og vunnet komipriser. Hennes første solo-forestilling «The Lulu Show – Livet er en dans på renter» fikk terningkast 6 i Aftenposten og ble spilt i både inn og utland.

1. juli 2021 var Asbjørnsen klar med et nytt solo-show på Chat Noir om åtte utrolige kvinneliv for 100 år siden, da jazz var rock’n roll. Med et tegneserieaktig glimt i øyet og ved hjelp av noen av århundrets største jazz-hits forteller hun om skjebnen til sine største musikalske heltinner: Bokken Lasson, Mae West, Bessie Smith, Josephine Baker, Marlene Dietrich, Edith Piaf, Billie Holiday og Marilyn Monroe.

Bokken Lasson booket sin egen solo-turné i 1895 og gikk i dundrende underskudd, men endte som Norges første kabaret-direktør. Josephine Baker jobbet som spion for den franske regjeringen under 2. verdenskrig med informasjon om tyske plasseringer sydd inn i undertøyet. Mae West ble kastet i fengsel for å ha «fordervet ungdommens moral» med sin frigjorte, selv-produserte Broadway-musikal «Sex», og ble tidenes største filmstjerne i en alder av 40 år. Bessie Smith slo ned store mannfolk på fest og gav New York-fiffen bakoversveis med sanger om kvinnelig seksualitet som verden aldri før hadde hørt. 

«Stardust» er et sjokkerende og inspirerende show om dekadense, skam, ekstase og ambisjon på oldemors tid. Med seg på scenen har Hilde Louise en levende jazz-trio som er sterkt delaktig i å transportere oss fra New York i «de glade 20-åra», via Berlin på sitt mørkeste, Paris på sitt villeste og Kristiania på sitt mest uskyldige…

Anmeldere og publikum var unisone i sin dom etter urpremieren på Chat Noir og 6’erne trillet fra alle kanter og det var ikke en billett å oppdrive. Suksessen fortsetter nå heldigvis på Christiania Teater fra og med 7. oktober og skal også ut på turné i 2022!


Forestillingen varer i 80 minutter uten pause.
Les mer på: showweb.no.

Billettkjøp.
Kjøp billetter online på ticketmaster.no eller besøk Oslo Visitor Centre i Østbanehallen hver dag mellom kl 10 – kl 17. Om du ikke kan komme til Oslo kan du også ringe og bestille billetter på telefon 400 01 583 (tast 1) mandager mellom kl 12 – kl 15.

Bestill boken nå!
Du kan bestille boken som utgis av Pitch Forlag her!

Se flere nyheter

Jersey Boys

Jersey Boys

Den prisvinnende Broadway-musikalen «Jersey Boys» som forteller den...

Musical Express

Musical Express

Musikalhistoriens største øyeblikk samlet i en og samme forestilling...

West Side Story

West Side Story

Musikalklassikeren West Side Story åpner teaterhøsten på Chateau...